Betaalbare gastronomie

Betaalbare gastronomie

  • Beyssac (24620 Les Eyzies de Taillac Sireuil) , La Maiterie, http://www.restaurant-la-metairie.com/fr/le-restaurant, tel +33 (0)5 53 29 65 32. Prachtig terras. La ‘maiterie’ betekent de ‘pachthoeve’. Het was dan ook de pachthoeve van het kasteel van Beyssac.
  • Brive-la-Gaillarde, Amédélys, 9 Rue de l'hôtel de ville. Tel: +33 (0)5 55 74 42 09. http://amedelys.fr. Altijd reserveren (ook 's middags)! Ref: Coco (chef is vriend van zijn zoon)
  • Brive-la-Gaillarde, ‘Chambon’ (brasserie – bib gourmand), 8 Rue des Echevins, Tel : +33 (0)5 55 22 36 83. Is broer van de 'cabecou-boer' uit Lachapelle-Basse en heeft zijn hoofdrestaurant 'Pont de l'Ouysse' in Lacave (cf. hierna). Voor een goed stukje vlees. probeer eens de 'Effeuillé de boeuf au poivre'...
  • Brive-la-Gaillarde, ‘En cuisine’, 39, avenue Edouard Herriot  19100 Brive. Acceuil: du mardi au dimanche. Fermé le samedi midi, le dimanche soir et le lundi. Service : 12h00/14h00  19h30/21h30. 22h00 en fin de semaine Tel: + 33 (0)5 55 74 97 53.  www.encuisine.net
  • Brive-la-Gaillarde, ‘La Crémaillère’, 53 avenue de Paris, Tél : +33 (0)5 55 74 32 47,  http://www.lacremaillerebrive.fr/
  • Brive-la-Gaillarde, ‘La Toupine’, 27 Avenue Pasteur. Http://latoupine.fr/ Tel : + 33 (0)5 55 23 71 58, toup.maurin@fre.fr. Lichte keuken op mooi terras. Pure gastronomie. Zeer geliefd door de lokale bevolking. Vermeld in ‘les Bonnes Petites Tables 2011’ van Michelin Rouge. Aangeraden door ‘Le Relais de Sainte-Anne’ in Martel. Gesloten zondag en maandag ;
  • Brive-la-Gaillarde, 22 Boulevard Anatole France, ‘La Truffe Noire’. Tel: +33 (0) 5 55 92 45 00. Niet goedkoop, maar voor de lunch betaalbaar. http://www.la-truffe-noire.com/ 
  • Brive-la-Gaillarde, ‘Les 4’, 4 Rue Majour, Tel +33 (0)5 55 87 41 80, http://www.restaurant-le-4-brive.com/
  • Cénac-et-Saint-Julien, ‘La Traverse chez les filles’, 24250, Le Bourg. Is een hotel-restaurant. Ref: 2 jonge dames ontmoet in Tenerife. Heerlijke gerechten voor een kleine prijs. Uitstekende beoordelingen. Tel: +33 (5) 53 59 53 86.
  • Coly (24200 Dordogne), Bourg, ‘La Table de Jean’, +33 (0)5 53 51 68 08
  • Collongues-la-Rouge (19500 Corrèze), Le Bourg, ‘Le Relais Saint-Jacques de Compostelle’  - Tel +33 (0)5 55 25 41 02. Uitbaters hebben overgenomen zomer 2012 (voordien waren ze actief in horeca in ‘La Réunion’)
  • Daglan, Bourg (24250), Le Petit Paris - Tel : + 33 (0)5 53 48 21 10, http://www.le-petit-paris.fr/. Uitstekende keuken met mooi aangekleed restaurant en betaalbaar (ref. BDP)
  • Domme (24250), 3 rue Geoffroy de Vivans - Tel: +33 (0)5 53 31 07 11,  http://www.restaurantcabanoix.com/. Prima keuken. Ref. Ann Gibbons, Crédit Agricole Souillac.
  • Gourdon, Place de Foirail, Hotel-Restaurant de ‘la Bouriane’ (tel : + 33 (0)5 65 41 16 37). Uitstekende keuken en bovendien betaalbaar. Ze zijn de Michelin gids vermeld met een ‘Bib Gourmand’ (dwz een goede keuken aan redelijke prijzen).
  • Lamothe Fénélon, ‘Les 7 Sources’ (vroeger ‘Les Maronniers’), aan het meertje van Lamothe Fénélon, 46350 Lamothe Fénélon. Tel +33 (0)5 65 32 62 68. Op 1/8/2013 overgenomen door chef die vroeger werkte bij Michel Bras, driesterrenzaak in Laguiole. Het meertje is heraangelegd met een strandje. Leuk voor de kinderen.
  • L’Arche, 19600 La feuillade, L’Art des Mets’, 2 Route de Périgueux France. Tel : +33 (0)8 99 51 50 77
  • Martel, ‘Le Petit Moulin’, Rue Droite, 46. Tel : +33 (0)9 82 48 27 02 of +33 (0)6 59 59 27 66. Open elke dag van 10u tot 23u. Mooi kader in het centrum van Martel. Een jong en enthousiast koppel werkt met een kleine kaart en alleen met verse producten.
  • Martel, Le coin des Bons Vivants, Rue droite, 46600 Martel. Tel +33 (6) 59 59 27 66, www.lepetitmoulinmartel.com
  • Martel, Saveurs des Halles, Rue Sans-Lys – tel +33 (0) 5 65 35 66. In 2011 overgenomen door jong en enthousiast koppel. Prima keuken. Redelijke prijzen (ref: coiffeuse LCA). Chef was sous-chef in ‘Les Prés d’Eugénie’ (Landes) van Michel Guèrard (drie sterren in de Michelin !)
  • Meyronne, ‘hotel Restaurant La Terrasse***’ , Gilles et Françoise Liébus.. Tel +33 (0)5 65 32 21 60,  www.hotel-la-terrasse.com. De chef is gespecialiseerd in desserts! Ref. ‘Coco’ en ‘Les Bonnes petites tables 2011 de Michelin Rouge.
  • Saint-Céré, Hotel-restaurant ‘Les trois soleils de Montal’, Les Prés-de-Montal – Saint-Jean-Lespinasse, 46400 Saint-Céré. Tel: +33 (0)5 65 10 16 16. Vrij duur, maar uitstekende keuken. http://www.3soleils.fr/
  • Sarlat, ‘La Couleuvrine, restaurant in hotel, 1, Place de la Bouquerie, Sarlat. Ref. 2 jonge dames ontmoet in Tenerife. Super lekker. Zeker voor de lunch goede kwaliteit/prijs. Tel: +33 (0)5 53 59 27 80. Reserveren is aangewezen. Zeker op de marktdagen (woensdag & zaterdag). https://www.la-couleuvrine.com/
  • Sarlat, Le grand Bleu, 43, avenue de la Gare - 24200 SARLAT, Tel : +33 (0)5 53 31 08 48, Mail : contact@legrandbleu.euhttp://www.legrandbleu.eu/
  • Souillac, ‘La Vielle Auberge & Le Quercy’, 1, rue de la Recège, 46200 Souillac. Tél +33 0()5 65 32 79 43. Sinds 2013 een nieuwe Belgische kok (dame uit Mons). Uitstekende keuken in een mooi kader. Wel geen terras.  http://www.la-vieille-auberge.com/
  • Terrasson, La Mandragore, Place de l'Abbaye, Belvédère des remparts Ville Ancienne, 24120 Terrasson-Lavilledieu, Tel : +33 (0)5 53 51 34 17
  • Turenne, ‘La Vicomté’, Place de la Halle, +33 (5) 55 85 91 32. Een Nederlander (Paul Farla) uit Breda met een Belgische moeder. http://www.lavicomte.com/index.cfm?page=Home. Alleen open ’s middags, van dinsdag tot zondag.