Dichtbij

Dichtbij

Tips voor ’s middags (uitsluitend ’s middags, meestal van maandag tot vrijdag, soms ook op zaterdag. Vele van de restaurants zijn ’s avonds gewoon gesloten): le ‘menu ouvrier’! Hier heb je meestal geen keuze, maar voor 12 à 15 euro heb je een aperitief, entrée, plat, dessert, koffie, water en ¼ pichet de vin incluis.

Enkele goede adressen voor ‘le menu ouvrier’ alleen open op de middag (tenzij anders vermeld)
  • Calès, ‘Hotel Restaurant Le Petit Relais’, Karine et Olivier Loeuillet, Le Bourg in 46350 Cales. Tel +33 (0)5 65 37 96 09. www.hotel-petitrelais.fr
  • La Clef des Champs, ZA Montplaisir, 19500 Jugeals-Nazareth, ts Brive en Turenne / Collonges. Afrit Nouailles. In de winter, elke woensdag: mique & petit salé
  • Lamothe Fénélon, ‘Les 7 Sources’ (vroeger ‘Les Maronniers’), aan het meertje van Lamothe Fénélon, 46350 Lamothe Fénélon. Tel +33 (0)5 65 32 62 68. Op 1/8/2013 overgenomen door chef die vroeger werkte bij Michel Bras, driesterrenzaak in Laguiole. Het meertje is heraangelegd met een strandje. Leuk voor de kinderen.
  • Souillac : ‘le Beffroi’ (in het centrum van het stadje) – ook ’s avonds – eerlijke, goede keuken. Mooi terras in centrum Souillac.
  • Souillac, ‘Chez Dany’, café-restaurant-tabac ‘De la Gare’, +33 (0)5 65 32 73 57, Avenue Jean-Jaurès 99 (aan station Souillac). Lekker eten voor een kleine prijs. In de winter, elke woensdag ‘Mique’. In de zomer elke donderdag afwisselend ‘paella’, ‘choucroute’, ‘couscous’
 
Andere goede adressen op max 10 km afstand van ‘Les hauts de Blagour’
  • Calès, ‘Hotel Restaurant Le Petit Relais’, Karine et Olivier Loeuillet, Le Bourg in 46350 Cales. Tel +33 (0)5 65 37 96 09. www.hotel-petitrelais.fr
  • Cressensac, ‘Chez Charly’, lieu dit ‘le Bourg’, op de weg naar de autosnelweg, iets verder dan Poquet, aan de overkant. Tel: +33 (0)5 65 37 78 92 . Een jong en enthousiast koppel serveert zonder meer goedkope menu’s. Je kan er ook een lekkere pizza of paella afhalen (op bestelling).
  • Cressensac, Hotel restaurant Poquet, http://www.hotel-etape-poquet.com/. Prima keuken op enkele kilometer van Lachapelle-Auzac. Tel : + 33 05 65 37 70 08. Interieur aan opfrissen toe. Niet écht goedkoop.
  • Lachapelle-Auzac: ‘Le Gouffre de Blagour’, (open van mei tot september) uitsluitend forellenmenu op forellenkwekerij. Meer info : cf. de rubriek ‘Voor de kinderen’… Zeer sympathiek Nederlands koppel
  • Lachapelle-Auzac, Restaurant du Golf (op de mooie golf van Lachapelle!) Le Mas del Teil, Tel +33 (0)5 65 27 56 02, http://souillaccountryclub.com/restaurant/. Werd in 2013 overgenomen en men geeft nog enkel snacks en een dagschotel...
  • Martel, ‘Auberge des 7 tours’, hôtel**-restaurant, Avenue de Turenne. Tel +33 (0)5 65 37 30 16 – auberge7tours@wanadoo.fr – www.auberge7tours.com. (Ref : coiffeuse LCA + lokale bewoonster)
  • Martel, ‘Au Hazard Balthazar’, Rue Tournemire, Martel. Tel 00 33 (0)5 65 37 42 01. Uitstekende streekkeuken. Grote porties. Goedkope wijnen.
  • Martel, ‘Maison Sophie’, Place des Consuls, Martel. Nieuw sinds 2019 in een met smaak gerenoveerd pand. Kleine kaart met verse producten. Héél lekker! Reserveren zeker nodig. Tel +33 (0)5 65 27 87 34
  • Martel, ‘Le Bistrot des Consuls’, Place des Consuls, Martel. Twee ‘gedreven’ broers uit de streek renoveerden zelf gedurende een jaar het pand en openden in 2019 hun restaurant met eerlijke keuken. Tel: +33 (0)5 65 27 87 25
  • Martel, ‘Le Sans Lys, brasserie pizzeria. Tel:  +33 (0)5 65 37 31 17, Place Gambetta (Ref: Joost Carron).
  • Martel, ‘Plein Sud, pizzeria, Place des Consuls, Martel. Tel +33 (0)5 65 37 37 77 (ref. Joost C)
  • Nadaillac de Rouge, ‘Chastrusse’. http://www.hotel-restaurant-chastrusse.com/accueilfrance.htm. Tel : +33 (0)5 65 37 60 08. Familiale keuken met streekproducten.
  • Saint Sozy : Hotel Restaurant ‘Le Grangier’, Véronique et Bernard Destannes. www.hotel-grangier.com. Tel : +33 (0)5 65 32 20 14. Zéér leuke bediening, matige keuken. Mooie tuin met bediening onder de bomen in het gazon (let op als het geregend heeft!)
  • Saint Sozy ; ‘Le Capricorne’, pizzeria en ‘menu ouvrier’. Goedkoop en correct. Overdekt terras.
  • Sarrazac, ‘La Bonne Famille’,  famille Guerby-Aussel, www.labonnefamille.fr. Authentieke en lekkere keuken. Ruime porties… Tel : +33 (0)5 65 37 70 38. Bij reservatie vragen om te mogen zitten ‘dans la première salle à l’entrée’.
  • Souillac,’Au bistrot de la Halle’, Halles, Souillac. Tel + 33 (0)6 71 14 41 27. Leuke bistro onder de hallen in Souillac.
  • Souillac, ‘Mon petit Resto - l’Entracte’, Rue de la Halle 32, Souillac. Tel + 33 (0)5 65 32 76 56. In 2020 overgenomen door jonge enthousiaste mensen. Meteen van de beste in Souillac. Mooi gewelfde zaal. Terras op straat in de oude steeg. Reserveren moet. https://www.facebook.com/monpetitresto46/
  • Souillac, l’Imprévu, restaurant van het ‘Grand hotel’ op de vroegere N20, met mooi terras (handig op vrijdag, marktdag!)
  • Souillac, ‘Le Petit Paradis’, 39 Boulevard Louis Jean Malvy. Open van april tot oktober, 7/7, ‘s middags en ‘s avonds. Tel : +33 (0)5 65 37 82 65 of +33 (0)6 59 14 93 60.
  • Souillac, ‘Bopha’, Restaurant Japonais, 1 Route de Brive. Tel +33 (0)5 65 37 43 32. Niet echt Franse keuken, maar je kan er afhalen en thuis eten…
  • Souillac, ‘Les Tilleuls’, Restaurant Gourmand, 143 Rue de Sarlat (1 km voorbij E. Leclerc aan de linker kant). Tel: +33 (0)5 65 27 28 53. Menu à 13€ (prijs 2016, middag én avond). Heropende na jaren gesloten in januari 2016. Volledig vernieuwd en gezellig. Mooi terras achter restaurant.
  • Souillac, ‘Le Pitchou Riu’, 10 Rue de Juillet. Vietnamese keuken, maar op bestelling (2 dagen vooraf) ook bijzonder lekkere ‘Fruits de mer’ voor een prikje. Sinds 2018 en aanwinst voor Souillac. Tel : +33 (0)5 65 32 73 85. Mobiel : +33 (0)6 50 72 60 94