Les Authentiques

Les Authentiques

Dit zijn de écht lokale restaurants, waar je goedkoop en zeer uitgebreid culinair verwend worden. Het zijn zonder uitzondering familiaal gerunde restaurantjes (oma, opa, moeder … aan het fornuis, echtgenoot, zoon of dochter … in de zaal), met vele producten uit eigen tuin. Sommige zijn zowel ’s middags  als ’s avonds open. Sommige hebben ook een ‘menu ouvrier’ en nog andere hebben liever geen toeristen. Alle hebben ze gemeen dat het interieur meestal niet om aan te zien is naar onze normen, maar wat je op je bord krijgt kan tellen!
  • Cambes, een dorp voorbij Livernon op enkele km van Figeac. In dit dorp opende in 2008 het restaurant ‘Autant d’Autres Fois”. Een restaurant met de regionale keuken – zij noemen het zelf de “cuisine à l’ancienne”. Wanneer je daar gaat eten moet je werkelijk reuzenhonger hebben. Er is slechts 1 menu, hiervoor betaal je ’s middags 14 Euro en ’s avonds 25 Euro. Voor 25 Euro (prijzen 2019) krijg je ‘s avonds:
    • Soep op grootmoeders wijze
    • Rauwe ham
    • Keuze uit forel of kalfskop
    • Stoofschotel met eendenbout, gehaktballen, schorseneren, wortelen, tomaten, aardappelen
    • Kaasplank
    • Dessert naar keuze.
    • Hierbij hebben wij een witte bordeaux gedronken voor 15 Euro.
    • Een halve liter huiswijn kost 7 Euro.
    • Het restaurant is gesloten op maandag en dinsdag. Enkele dagen op voorhand reserveren is aangeraden, zeker in het hoogseizoen. Tel: +33 (0)5 65 33 81 05.
  • Carsac, Delpeyrat (vooraf reserveren – échte toeristen niet zeer welkom)
  • Carsac, het restaurant recht over Delpeyrat
  • Carlux, Camping-Caravaning ‘Les Ombrages’, Rouffillac, +33 (0)5 53 53 25 55. Zeer lekkere entrecôte (1,3 kg voor 2 pp Simentaler vlees) met frietjes en sla!
  • Crayssac, langs de Lot, in de buurt van Vire-sur-Lot: Auberge des Vitarelles ; tel: +33 (0)5 65 20 09 06
  • Grézels (langs de Lot, tussen Cahors en Vire-sur-Lot), lieudit Bonnet: La Guingette (tel: +33 (0)5 65 30 86 91). Eten langs de rivier voor slechts 13 € per persoon
  • Masclat : ‘Chez Nicole’, naast ‘Chez Crouzil’ - +33 (0)5 65 37 62 04. Alleen ‘s middags.
  • Masclat : ‘Chez Crouzil’, naast ‘chez Nicole’. Op zaterdagavond accordeonbal. Vader in de bar en zoon achter de potten (Florent Combroux). We aten op een zondag voor 20 €(prijzen 2011): soep, 12 wijngaardslakken, rôti de veau met cèpes aardappelen, kaasplank (wordt op tafel gezet), dessert (probeer de notentaart met ijs!), wijn en water. Koffie erna kost 1€. Tel: +33 (0)5 65 37 61 01 – florent.combroux@orange.fr
  • Masclat, forellenkwekerij beneden in het dorp. Rij voorbij Chez Crouzil’ en ‘Chez Nicole’, even verder naar links, voorbij de kerk (ligt links), helemaal tot beneden (is een doodlopende straat) aan een watertje. Open: ’s middags en ’s avonds, juli, augustus, eerste helft september.
  • Souillac, ‘Chez Dany’, café-restaurant-tabac ‘De la Gare’, +33 (0)5 65 32 73 57, Avenue Jean-Jaurès 99 (aan station Souillac). Lekker eten voor een kleine prijs. In de winter, elke woensdag ‘Mique’. In de zomer elke donderdag afwisselend ‘paella’, ‘choucroute’, ‘couscous’