Onze favorieten

Onze favorieten

‘Le menu ouvrier’

Uitsluitend ’s middags, meestal van maandag tot vrijdag, soms ook op zaterdag. Vele van de restaurants zijn ’s avonds gewoon gesloten. Hier heb je meestal geen keuze, maar voor 12 à 15 euro heb je een aperitief, soep, entrée, plat, dessert, koffie, water en ¼ pichet de vin incluis.

  • Calès, ‘Hotel Restaurant Le Petit Relais’, Karine et Olivier Loeuillet, Le Bourg in 46350 Cales. Tel +33 (0)5 65 37 96 09. www.hotel-petitrelais.fr
  • Lamothe Fénélon, ‘Les 7 Sources’ (vroeger ‘Les Maronniers’), aan het meertje van Lamothe Fénélon, 46350 Lamothe Fénélon. Tel +33 (0)5 65 32 62 68. Op 1/8/2013 overgenomen door chef die vroeger werkte bij Michel Bras, driesterrenzaak in Laguiole. Het meertje is heraangelegd met een strandje. Leuk voor de kinderen.
  • Masclat : ‘Chez Crouzil’, naast ‘chez Nicole’. Vader in de bar en zoon achter de potten (Florent Combroux). Gigantische porties! Tel: +33 (0)5 65 37 61 01 – florent.combroux@orange.fr
  • Martel, ‘Le Sans Lys, brasserie pizzeria. Tel:  +33 (0)5 65 37 31 17, Place Gambetta.
  • Saint-Pantaleon-de-Larche, ‘La Grange de la Croix du Roc’, chef : Eugène Peis, Tel : +33 (0)5 55 86 00 50 – alleen ‘s middags. Goedkoop en héél lekker. Beter publiek
  • Souillac, ‘Chez Dany’, café-restaurant-tabac ‘De la Gare’, +33 (0)5 65 32 73 57, Avenue Jean-Jaurès 99 (aan station Souillac). Lekker eten voor een kleine prijs. In de winter, elke woensdag ‘Mique’. In de zomer elke donderdag afwisselend ‘paella’, ‘choucroute’, ‘couscous’
 

Lekker eten voor een kleine prijs

  • Brive-la-Gaillarde, ‘Chambon’ (brasserie – bib gourmand), 8 Rue des Echevins, Tel : +33 (0)5 55 22 36 83. Is broer van de 'cabecou-boer' uit Lachapelle-Basse en heeft zijn hoofdrestaurant 'Pont de l'Ouysse' in Lacave (cf. hierna). Voor een goed stukje vlees. probeer eens de 'Effeuillé de boeuf au poivre'...
  • Brive-la-Gaillarde, ‘Villa Napoli’ (Italiaans – pizza – zeer gegeerd bij de ‘Brivisten’. Super lekker!) ; Tel : +33 (0)5 55 17 61 30, Avenue Emile Zola 26
  • Creysse, ‘L'Auberge de l'Ile’. In juli en augustus, op dinsdagavond, ‘moules frites’. Tél. : 33 (0)5 65 32 22 01. Fax : +33 (0)5 65 32 21 43 ;  http://www.auberge-de-lile.com/restaurant_brasserie.php
  • Martel, ‘Au Hazard Balthazar’, Rue Tournemire, Martel. Tel 00 33 (0)5 65 37 42 01. Streekkeuken. Grote porties. Goedkope wijnen
  • Martel, ‘Au Hazard Balthazar’, Rue Tournemire, Martel. Tel 00 33 (0)5 65 37 42 01. Streekkeuken. porties. Goedkope wijnen
  • Martel, ‘Le Bistrot des Consuls’, Place des Consuls, Martel. Twee ‘gedreven’ broers uit de streek renoveerden zelf gedurende een jaar het pand en openden in 2019 hun restaurant met eerlijke keuken. Tel: +33 (0)5 65 27 87 25
  • Sarlat, ‘Le Bistro de l’Octroi’, 111 Avenue de Selves. Tel : +33 (0)5 53 30 83 40. Zeer verzorgde lunches !
  • Sarrazac, ‘La Bonne Famille’,  famille Guerby-Aussel, www.labonnefamille.fr. Authentieke en lekkere keuken. Probeer de ‘Pastis’ (een streekgerecht met eend in een bladerdeeg). Ruime porties… Tel : +33 (0)5 65 37 70 38. Bij reservatie vragen om te mogen zitten ‘dans la première salle à l’entrée’.
  • Souillac, ‘Mon petit Resto - l’Entracte’, Rue de la Halle 32, Souillac. Tel + 33 (0)5 65 32 76 56. In 2020 overgenomen door jonge enthousiaste mensen. Meteen van de beste in Souillac. Mooi gewelfde zaal. Terras op straat in de oude steeg. Reserveren moet. https://www.facebook.com/monpetitresto46/
  • Souillac, ‘Terre et Mer’, Bd Jean Malvy 64, Souillac. Tel +33 (2) 65 32 45 80. Voor visliefhebbers. Ook hun mosselen zijn prima.
  • Souillac, ‘Le Pitchou Riu’, 10 Rue de Juillet. Vietnamese keuken, maar op bestelling (2 dagen vooraf) ook bijzonder lekkere ‘Fruits de mer’ voor een prikje. Sinds 2018 en aanwinst voor Souillac. Tel : +33 (0)5 65 32 73 85. Mobiel : +33 (0)6 50 72 60 96
 

Betaalbare gastronomie

  • Brive-la-Gaillarde, Amédélys, 9 Rue de l'hôtel de ville. Tel: +33 (0)5 55 74 42 09. http://amedelys.fr. Altijd reserveren (ook 's middags)
  • Brive-la-Gaillarde, ‘La Toupine’, 27 Avenue Pasteur. Http://latoupine.fr/ Tel : + 33 (0)5 55 23 71 58, toup.maurin@fre.fr. Lichte keuken op mooi terras. Pure gastronomie. Zeer geliefd door de lokale bevolking. Vermeld in ‘les Bonnes Petites Tables’ van Michelin Rouge
  • Brive-la-Gaillarde, ‘Le Montauban’, 6, Avenue Edouard Herriot. Tel: +32 (0)5 55 24 00 38 https://www.le-montauban.com/restaurant/ . Interieur is verouderd, maar ze geven dagelijks gastronomische dagschotels voor een kleine prijs
  • Cénac-et-Saint-Julien, ‘La Traverse chez les filles’, 24250, Le Bourg. Is een hotel-restaurant. Ref: 2 jonge dames ontmoet in Tenerife. Heerlijke gerechten voor een kleine prijs. Uitstekende beoordelingen. Tel: +33 (5) 53 59 53 86.
  • Collongues-la-Rouge (19500 Corrèze), Le Bourg, ‘Le Relais Saint-Jacques de Compostelle’  - Tel +33 (0)5 55 25 41 02. Uitbaters hebben overgenomen zomer 2012 (voordien waren ze actief in horeca in ‘La Réunion’)
  • Gourdon, Place de Foirail, Hotel-Restaurant de ‘la Bouriane’ (tel : + 33 (0)5 65 41 16 37). Uitstekende keuken en bovendien betaalbaar. Ze zijn de Michelin gids vermeld met een ‘Bib Gourmand’ (dwz een goede keuken aan redelijke prijzen).
  • Martel, ‘Maison Sophie’, Place des Consuls, Martel. Nieuw sinds 2019 in een met smaak gerenoveerd pand. Kleine kaart met verse producten. Héél lekker! Reserveren zeker nodig. Tel: +33 (0)5 65 27 87 34
  • Martel, Saveurs des Halles, Rue Sans-Lys – tel +33 (0) 5 65 35 66. In 2011 overgenomen door jong en enthousiast koppel. Prima keuken. Redelijke prijzen (ref: coiffeuse LCA). Chef was sous-chef in ‘Les Prés d’Eugénie’ (Landes) van Michel Guèrard (drie sterren in de Michelin !)
  • Meyronne, ‘hotel Restaurant La Terrasse***’ , Gilles et Françoise Liébus. Tel +33 (0)5 65 32 21 60,  www.hotel-la-terrasse.com. De eigenares is gespecialiseerd in desserten. Sinds 2020 een nieuwe chef en top ! Ref. ‘Les Bonnes petites tables de Michelin Rouge.
  • Rocamadour (l’Hospitalet), ‘La Belle Vue’. Vierde generatie : vader en dochter en de keuken en moeder en andere dochter in de zaal. Héél lekker. Mooie kaart. Mooi zicht op Rocamadour. Tel: +33 (0) 5 65 33 62 10 - https://www.hotel-bellevue-rocamadour.com/
  • Saint-Céré, Hotel-restaurant ‘Les trois soleils de Montal’, Les Prés-de-Montal – Saint-Jean-Lespinasse, 46400 Saint-Céré. Tel: +33 (0)5 65 10 16 16. Vrij duur, maar uitstekende keuken. http://www.3soleils.fr/
  • Sarlat, ‘La Couleuvrine, restaurant in hotel, 1, Place de la Bouquerie, Sarlat. Ref. 2 jonge dames ontmoet in Tenerife. Super lekker. Zeker voor de lunch goede kwaliteit/prijs. Tel: +33 (0)5 53 59 27 80. Reserveren is aangewezen. Zeker op de marktdagen (woensdag & zaterdag). https://www.la-couleuvrine.com/
  • Souillac, ‘La Vielle Auberge & Le Quercy’, 1, rue de la Recège, 46200 Souillac. Tél +33 (0)5 65 32 79 43. Sinds 2013 een nieuwe Belgische kok (dame uit Mons). Uitstekende keuken in een mooi kader. Onze tweede superfavoriet! Wel geen terras.  http://www.la-vieille-auberge.com/

 
Les étoilés – sterrenrestaurants

  • Brive-la-Gaillarde, ‘La Table d’Olivier’ (1 ster), 3 rue Saint Ambroise.   Tel : + 33 (0)5 55 18 95 95, lessentiel19@orange.fr. Gesloten op dinsdag en woensdag. In 2014 eerste Michelin ster, maar behield zijn prijzen. Lunch à 32€! Op Tripadvisor 1/156 restaurants in Brive-la-Gaillarde! Reserveren is een must! Geen terras.
  • Lacave, ‘Pont de L’Ouysse’ (1 ster) – ref. ‘Coco’. http://www.lepontdelouysse.com/. Betaalbare keuzemenu’s. De familie ‘Chambon’ heeft ook nog een brasserie in Brive-la-Gaillarde. De broer verkoopt de ‘Cabecou’ in Lachapelle Basse…
  • Lacave, ‘Château de la Treyne’ (1 ster Michelin). Duur. ’s Middags (ook op zondag) lunch à 50€, maar voorzichtig met de wijnen! Nadeel is dat de menu à 50€ het ganse jaar door, jaar in, jaar uit, dezelfde is. En geen keuze. Maar een koffie gaan drinken kan ook... http://www.chateaudelatreyne.com/