Streekkeuken

Streekkeuken

“Perigord Noir” en « Quercy »: dé streek van truffels, asperges, aardbeien, kersen, cèpes, noten, notenolie, hoevenkip, canard, foie gras, confit, cassoulet, Cabécou en Rocamadour (geitenkaasjes), … Kortom, stevige keuken. Maar je kan er ook heel licht eten met riviervissen (forellenparadijs) of vissen aangevoerd uit de Atlantische Oceaan. Of het Limousin rundsvlees. Eens je er bent zal je merken: groenten en fruit hebben er veel meer smaak dan bij ons. Zelfs aardappelen... Qua wijnen zitten we uiteraard op 30 km van de wijngaarden van Cahors (Malbecdruif!) en op hoop en al 80 km van de Bergerac (12 AOC’s). Op 30 km in de Corrèze de 'Branceilles' en op 50 km de 'Coteaux de Glanes' (rosé!). de 'Ook in de Zuidelijke Quercy wordt wijn verbouwd.

Streekgerechten:
  • le ‘Cabecou’ : fromage Rocamadour - bij ‘Les Champs Bon’ in Lachapelle-Basse
  • Caillade (verse kaas ‘vache’ – te koop op zondag op de markt van Cressensac) : meng met (veel) geperste look & boter, of met peterselie, of geplette peper, of een mengeling
  • foie gras en andere bereidingen van eend: rillettes, paté, …
  • eend met cèpes (gekookte en ingemaakte eend met paddenstoelen en knoflook)
  • truffels (heerlijk in een omelet)
  • in de oven gebakken kip met ‘Sarladaise aardappelen’
  • Pastis