Reisgidsen en links

Reisgidsen en links

Wij gebruiken als gids steeds de Groene Gids Michelin (Dordogne-Périgord). Alle uitstappen staan er goed in beschreven. Michelin detailkaarten: 329 (Corrèze, Dordogne) en 337 (Lot, Tarn-et-Garonne).

De beste kaart is evenwel: nr. 154 Brive-la-Gaillarde-Figeac van IGN (Institut Géographique National). Dit is de enige kaart waar Souillac en omgeving precies in het midden van de kaart ligt.
Om door Frankrijk te rijden heb je best een goede kaart van Frankrijk mee. Wij gebruiken de ‘Atlas Routier’ 1/200.000 – 1 cm = 2 km (is in boekvorm).

Uiteraard kan je ook de rode Michelin gidsen consulteren: de algemene ‘annuaire’ van Frankrijk en die met ‘Les Bonnes Petites Tables’.
Al deze gidsen en kaarten zijn ter plekke beschikbaar voor gebruik.
 
Persdossier Souillac met héél veel toeristische info:  
Enkele mooie sites om je reis voor te bereiden:
In de Dordogne zijn de meeste bezienswaardigheden ook in de winter open. In de Lot gaat veel dicht van november tot maart. Zelfs rond Rocamadour en de grot van Pech Merle. Alleen al in het departement Lot zijn er 11 van de 100 mooiste dorpen van Frankrijk. In een straal van 1 uur rijden zijn er 25 van de 100 mooiste dorpen van Frankrijk.