Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.
Beschikbaar

‘Le menu ouvrier’

Uitsluitend ’s middags, meestal van maandag tot vrijdag, soms ook op zaterdag. Vele van de restaurants zijn ’s avonds gewoon gesloten. Hier heb je meestal geen keuze, maar voor 12 à 15 euro heb je een aperitief, soep, entrée, plat, dessert, koffie, water en ¼ pichet de vin incluis.

  • Calès, ‘Hotel Restaurant Le Petit Relais’, Karine et Olivier Loeuillet, Le Bourg in 46350 Cales. Tel +33 (0)5 65 37 96 09. www.hotel-petitrelais.fr
  • Lacave, ‘Pont de L’Ouysse’ (1 ster) – ref. ‘Coco’. http://www.lepontdelouysse.com /. Betaalbare keuzemenu’s. Ma-zat voordelig lunchmenu. De familie ‘Chambon’ heeft ook nog een brasserie in Brive-la-Gaillarde. De broer verkoopt de ‘Cabecou’ in Lachapelle Basse… Voor de lunch à 40 € (3 gangen) van maandag tot zaterdag!
  • Lamothe Fénélon, ‘Les 7 Sources’ (vroeger ‘Les Maronniers’), aan het meertje van Lamothe Fénélon, 46350 Lamothe Fénélon. Tel +33 (0)5 65 32 62 68. Op 1/8/2013 overgenomen door chef die vroeger werkte bij Michel Bras, driesterrenzaak in Laguiole. Het meertje is heraangelegd met een strandje. Leuk voor de kinderen.
  • Masclat : ‘Chez Crouzil’, naast ‘chez Nicole’. Vader in de bar en zoon achter de potten (Florent Combroux). Tel: +33 (0)5 65 37 61 01florent.combroux@orange.fr
  • Martel, ‘Le Sans Lys, brasserie pizzeria. Tel:  +33 (0)5 65 37 31 17, Place Gambetta.
  • Saint-Pantaleon-de-Larche, ‘La Grange de la Croix du Roc’, chef : Eugène Peis, Tel : +33 (0)5 55 86 00 50 – alleen ‘s middags. Goedkoop en héél lekker. "Beter publiek"
  • Souillac, ‘Chez Dany’, café-restaurant-tabac ‘De la Gare’, +33 (0)5 65 32 73 57, Avenue Jean-Jaurès 99 (aan station Souillac). Lekker eten voor een kleine prijs. In de winter, elke woensdag ‘Mique’. In de zomer elke donderdag afwisselend ‘paella’, ‘choucroute’, ‘couscous’

Lekker eten voor een kleine prijs

  • Brive-la-Gaillarde, ‘Chambon’ (brasserie – bib gourmand), 8 Rue des Echevins, Tel : +33 (0)5 55 22 36 83. Is broer van de 'cabecou-boer' uit Lachapelle-Basse en heeft zijn hoofdrestaurant 'Pont de l'Ouysse' in Lacave (cf. hierna). Voor een goed stukje vlees. probeer eens de 'Effeuillé de boeuf au poivre'...
  • Brive-la-Gaillarde, ‘Villa Napoli’ (Italiaans – pizza – zeer gegeerd bij de ‘Brivisten’. Super lekker!) ; Tel : +33 (0)5 55 17 61 30, Avenue Emile Zola 26
  • Creysse, ‘L'Auberge de l'Ile’. In juli en augustus, op dinsdagavond, ‘moules frites’. Tél. : 33 (0)5 65 32 22 01http://www.auberge-de-lile.com/restaurant_brasserie.php
  • Martel, ‘Au Hazard Balthazar’, Rue Tournemire, Martel. Tel 00 33 (0)5 65 37 42 01. Streekkeuken. Grote porties. Goedkope wijnen
  • Martel, ‘Le Bistrot des Consuls’, Place des Consuls, Martel. Twee ‘gedreven’ broers uit de streek renoveerden zelf gedurende een jaar het pand en openden in 2019 hun restaurant met eerlijke keuken. Tel: +33 (0)5 65 27 87 25
  • Sarlat, ‘Le Bistro de l’Octroi’, 111 Avenue de Selves. Tel : +33 (0)5 53 30 83 40. Zeer verzorgde lunches !
  • Sarrazac, ‘La Bonne Famille’, famille Guerby-Aussel, www.labonnefamille.fr. Authentieke en lekkere keuken. Probeer de ‘Pastis’ (een streekgerecht met eend in een bladerdeeg). Ruime porties… Tel : +33 (0)5 65 37 70 38. Bij reservatie vragen om te mogen zitten ‘dans la première salle à l’entrée’.
  • Souillac, l’Entracte’, Rue de la Halle 32, Souillac. Tel + 33 (0)5 65 32 76 56. Zijn al vele jaren bezig en één van de betere in Souillac. Mooi gewelfde zaal. Reserveren moet.
  • Souillac, ‘Terre et Mer’, Bd Jean Malvy 64, Souillac. Tel +33 (2) 65 32 45 80. Voor visliefhebbers. Ook hun mosselen zijn prima.
  • Souillac, ‘Le Pitchou Riu’, 10 Rue de Juillet. Vietnamese keuken, maar op bestelling (2 dagen vooraf) ook bijzonder lekkere ‘Fruits de mer’ voor een prikje. Sinds 2018 en aanwinst voor Souillac. Tel : +33 (0)5 65 32 73 85. Mobiel : +33 (0)6 50 72 60 96

Betaalbare gastronomie

  • Brive-la-Gaillarde, Amédélys, 9 Rue de l'hôtel de ville. Tel: +33 (0)5 55 74 42 09. http://amedelys.fr. Altijd reserveren (ook 's middags)
  • Brive-la-Gaillarde, ‘le Grain du Sel’, 6 Boulevard Puyblanc. Tel : +33 (5) 55 24 06 22. http://www.legraindesel-brive.fr/  Franse keuken met Polynesische invloeden en zelfs een apart Polynesisch menu. Verrassend!
  • Brive-la-Gaillarde, ‘Le Montauban’, 6, Avenue Edouard Herriot. Tel: +32 (0)5 55 24 00 38 https://www.le-montauban.com/restaurant/ . Interieur is verouderd, maar ze geven dagelijks gastronomische dagschotels voor een kleine prijs
  • Brive-la-Gaillarde, ‘La Toupine’, 27 Avenue Pasteur. Http://latoupine.fr/ Tel : + 33 (0)5 55 23 71 58, toup.maurin@fre.fr. Lichte keuken op mooi terras. Pure gastronomie. Zeer geliefd door de lokale bevolking. Vermeld in ‘les Bonnes Petites Tables van Michelin Rouge. Gesloten zondag en maandag
  • Brive-la-Gaillarde, ‘Le Grain de Sel’, 6 Boulevard de Puyblanc http://www.legraindesel-brive.fr/ Tel : +33 5 55 24 06 22. Lichte keuken op mooi terras. Vooral de Creoolse gerechten zijn heerlijk. Pure gastronomie. Zeer geliefd door de lokale bevolking. Ook op zondag lunch. Gesloten dinsdag.
  • Cénac-et-Saint-Julien, ‘La Traverse chez les filles’, 24250, Le Bourg. Is een hotel-restaurant. Ref: 2 jonge dames ontmoet in Tenerife. Heerlijke gerechten voor een kleine prijs. Uitstekende beoordelingen. Tel: +33 (5) 53 59 53 86.
  • Collongues-la-Rouge (19500 Corrèze), Le Bourg, ‘Le Relais Saint-Jacques de Compostelle’ - Tel +33 (0)5 55 25 41 02. Uitbaters hebben overgenomen zomer 2012 (voordien waren ze actief in horeca in ‘La Réunion’)
  • Gourdon, Place de Foirail, Hotel-Restaurant de ‘la Bouriane’ (tel : + 33 (0)5 65 41 16 37). Uitstekende keuken en bovendien betaalbaar. Ze zijn de Michelin gids vermeld met een ‘Bib Gourmand’ (dwz een goede keuken aan redelijke prijzen).
  • Martel, ‘Le Petit Moulin’, Rue Droite, 46. Tel : +33 (0)9 82 48 27 02 of +33 (0)6 59 59 27 66. Open elke dag van 10u tot 23u. Mooi kader in het centrum van Martel. Een jong en enthousiast koppel werkt met een kleine kaart en alleen met verse producten.
  • Martel, ‘Maison Sophie’, Place des Consuls, Martel. Nieuw sinds 2019 in een met smaak gerenoveerd pand. Kleine kaart met verse producten. Héél lekker! Reserveren zeker nodig. Tel +33 (0)5 65 27 87 34
  • Martel, Saveurs des Halles, Rue Sans-Lys. Tel +33 (0) 5 65 35 66. In 2011 – https://www.restaurant-saveurs-des-halles-martel.fr/. Overgenomen door jong en enthousiast koppel. Prima keuken (ref: coiffeuse LCA). Chef was sous-chef in ‘Les Prés d’Eugénie’ (Landes) van Michel Guèrard (drie sterren in de Michelin !). Combineer met een bezoek aan het mooie Martel.
  • Meyronne, ‘hotel Restaurant La Terrasse***’ , Gilles et Françoise Liébus. Tel +33 (0)5 65 32 21 60, www.hotel-la-terrasse.com. De chef is gespecialiseerd in desserten ! Ref. ‘Les Bonnes petites tables 2011 de Michelin Rouge.
  • Rocamadour (l’Hospitalet), ‘La Belle Vue’. Vierde generatie : vader en dochter en de keuken en moeder en andere dochter in de zaal. Héél lekker. Mooie kaart. Mooi zicht op Rocamadour. Tel: +33 (0) 5 65 33 62 10 - https://www.hotel-bellevue-rocamadour.com/
  • Sarlat, ‘La Couleuvrine, restaurant in hotel, 1, Place de la Bouquerie, Sarlat. Ref. 2 jonge dames ontmoet in Tenerife. Super lekker. Zeker voor de lunch goede kwaliteit/prijs. Tel: +33 (0)5 53 59 27 80. Reserveren is aangewezen. Zeker op de marktdagen (woensdag & zaterdag). https://www.la-couleuvrine.com/
  • Souillac, ‘La Vielle Auberge & Le Quercy’, 1, rue de la Recège, 46200 Souillac. Tél +33 (0)5 65 32 79 43. Sinds 2013 een nieuwe Belgische kok (dame uit Mons). Uitstekende keuken in een mooi kader. Onze tweede superfavoriet! Wel geen terras. http://www.la-vieille-auberge.com/ 

Les étoilés – sterrenrestaurants

Les Étoilés, restaurants met een Michelinster (in Frankrijk spreekt men ook van een “Macaron”) zijn meestal billijker geprijsd dan in België. Bovendien geven ze heel dikwijls ook lunchen aan bijzonder aantrekkelijke prijzen. Vooraf reserveren is wel overal noodzakelijk… Hierna restaurants in de buurt met één ster:

• Brive-la-Gaillarde, ‘La Table d’Olivier’ (1 ster), 3 rue Saint Ambroise. Tel : + 33 (0)5 55 18 95 95, lessentiel19@orange.fr. Gesloten op dinsdag en woensdag. In 2014 eerste Michelin ster. Menu à +/- 55€ € Op Tripadvisor 1/156 restaurants in Brive-la-Gaillarde! Reserveren is een must! Geen terras. https://www.facebook.com/La-Table-Dolivier-222386117775880/. Brive is een leuke winkelstad.
• Grolejac, Lieu-dit Le Port, ‘Hotel du Pont et restaurant’, Tel : +33 (0) 5 53 28 15 94 - https://auberge-du-pont.com/. Zeer gunstig geprijsd. Lunchmenu (ma-vr) à 38€ ! ‘s Avonds vanaf 45€. Reserveren zeker nodig. Combineren met bezoek aan Domme.
• Lacave, ‘Château de la Treyne’ (1 ster Michelin). Duur. ’s Middags (ook op zondag) lunch à 68€, maar voorzichtig met de wijnen! Nadeel is dat de menu à 50€ het ganse jaar door, jaar in, jaar uit, dezelfde is. En geen keuze. Maar een koffie gaan drinken kan ook... Zeker het domein bezoeken! https://www.chateaudelatreyne.com/fr/restaurant-etoile-dordogne 
• Lacave, ‘Pont de L’Ouysse’ (1 ster) – ref. ‘Coco’. Reserveren nodig! https://www.lepontdelouysse.com/restaurant/ . Betaalbare keuzemenu’s vanaf 45e (lunch). Is één van onze favorieten. De familie ‘Chambon’ heeft ook nog een brasserie in Brive-la-Gaillarde. De broer verkoopt de ‘Cabecou’ in Lachapelle Basse…
• Saint-Céré (Montal): ‘Les 3 Soleils de Montal’ - https://www.3soleils.fr/les-restaurants/les-trois-soleils/  Tel: +33 (0)5 65 10 16 16. Zeer lekker. Héél betaalbaar. Lunch op donderdag en vrijdag à 45€. Reserveren nodig. Tip (voor golfers): (reserveer 9 holes in de Golf de Montal), daarna het restaurant en daarna bezoek van de Château de Montal (waar de Belgische koninklijke familie in WOII een tijd verborgen zat. De moeder van de eigenaar van het restaurant speelde nog met Koning Albert en ze zijn nog steeds in contact). Laat je auto staan op de parking van de golf (ligt tussen de twee en alles is op wandelafstand).
• Saint-Médard, ‘Le Gindreau’. http://legindreau.com/le-gindreau-fl.html. Mooi kader, maar een beetje rijden toch. Weliswaar in een prachtige streek. Tel: +33 (0)5 65 36 22 27. Doen veel all-in themadiners rond streekproducten die aantrekkelijk geprijsd zijn.
• Salignac, Lieu-dit La Meynardie : ‘La Meynardie’ - Tel : +33 (0)5 53 28 85 98. https://www.domainedelameynardie.com/eat. Zeer lekker. Héél betaalbaar. Lunch à 45€. Andere menus ook betaalbaar. Reserveren nodig.
• Sousceyrac-en-Quercy, Place des Condamines, ‘Au Déjeuner de Sousceyrac’ (Voorbij Saint-Céré)– Tel + 33 (0)5 65 00 33 56. https://www.vallee-dordogne.com/offres/restaurant-au-dejeuner-de-sousceyrac-sousceyrac-en-quercy-fr-766320. Maandag gesloten. Lunchmenu vanaf 40€. Reserveren nodig. Te combineren met een uitstap naar de ‘Lac du Tolerme’ (iets zuidelijker).