Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.
Beschikbaar

Lokaal kopen ...

• Brive-la-Gaillarde, Rue de l’Hôtel de Ville, 5, Chocolatier Eric Lamy. Tel : +33 (0)5 55 18 91 26. lachocolaterielamy@gmail.com. Uitstekend artisanale ‘glaces’ (vele parfums !), macarons, bonbons, gâteaux, chocolade.
• Floirac, ferme ‘GAEC La Poulette gourmande’ (de lekkerste kippen !). Open maandag en donderdag van 10-17u. Ze doen ook markten met kip aan het ’t spit en gebakken aardappelen én groenten op dinsdag (Bretenoux en Gramat), woensdag (Martel), vrijdag (Gramat en Souillac, de rode camion op het plein rechtover la Mairie), zaterdag (Martel en Bretenoux), zondag (St.Céré). De boer is samen met een Antiliaanse (Florette). Tel: +33 6 47 31 43 16
• Gramat, lieudit Thegra, Font Grande . Wilde Schotse zalm en whisky. Tél. +33 (0)5 65 33 18 15 - Fax. +33 (0)5 65 33 45 78. Met de groeten van Anne-Marie Lefèvre uit de Champagne
• Martel, La Ferme du Grézal: volailles fermières & fromages de chèvre et de vache (staat ook op de vrijdagmarkt in Souillac) – tel : +33 (0)6 78 59 24 41. De boerderij kan ook bezocht worden.
• Lachapelle-Auzac, lieudit ‘Lachapelle-Basse’, Les Champs Bons, + 33 (0)5 65 37 82 52 : de béste Rocamadour Fermier en Cabécou fermier !!! (Verkopen ze ook in de Marché aux halles). Op bestelling kan je er de 'caillé' krijgen (gestemde melk). Is een soort platte kaas. Lekker met suiker of zelfs met zout...
• Lachapelle-Auzac, Lieudit ‘Lachapelle-Basse’, Yves L’Herbet (doorrijden van bij Linol onder autostrade): kip (duur maar niet vergelijkbaar met onze kip – laat hem anderhalf uur onder deksel garen in een oven van 180° en om het kwartier de jus erover
• Lachapelle-Auzac: Le Gouffre de Blagour, uitsluitend forellenmenu op forellenkwekerij. Je kan ze daar eten of je kan er ook gewoon al dan niet gekuiste forel en gerookte forel bestellen om af te halen - +33 (0)5 65 37 83 93
• Mayrac (La Rochelle – rij naar ‘Le Pigeon’ en dan richting Saint-Sozy. Een goeie kilometer links): Cass’dale. Vlees, charcuterie, melkproducten, fruit & groenten, épicerie, brood, … Uitsluitend bio-producten van de lokale producteurs. Varkensvlees kweken ze zelf. In jaren niet meer zo’n lekkere kotelet gegeten! Open: dinsdag tot zaterdag. Tel: +33 (0)5 65 27 29 25.
• Montvalent, Xavier Pautre, Ferme de Laroque, foie gras en canard – de allerbeste van de streek ! Elke woe & zat op markt Martel Tel: +33 6 70 08 06 09 - +33 5 65 37 36 48 – fermedelaroque46@orange.fr 
• Souillac aan de overkant van de straat van Leclerc: ‘La Halle des Paysans’ (kleine overdekte markt met voornamelijk voeding): van 09u tot 20u. Een aanrader als je aankomt. Vele lokale boeren verkopen hier onder één dak hun dagverse producten. De ‘Cantal’kaas is overheerlijk.
• Souillac, elke zondagochtend (staat ook op de markt in Souillac) : rôtisserie Patrick, Rue de Biorouge 46200 Souillac - tel +33 (0)6 76 14 24 62). Hij heeft lekkere paella en geroosterde kip; Op bestelling pintade (13 €), Canette (15 €), Giguo (30 €) en rôti de porc (10 €)
• Artisanale azijnen van Ronan Legeay. Tel: +33 6 63 57 87 13. diverse verkooppunten - https://www.espritvinaigre.com/points_de_vente/