Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons cookiebeleid.

Ik ga akkoord liever niet.
Beschikbaar

Welk weer mag je verwachten?

Meteo France onderscheidt in Frankrijk drie zonnezones:

  • meer dan 2.500 uren zon per jaar. Twee regio’s: Provence-Alpes-Côte d’Azur, Languedoc-Roussillon
  • tussen 2.000 en 2.500 zon/jaar. Drie regio’s: Rhône-Alpes, Aquitaine, Midi-Pyrénées. De Lot ligt in die zone
  • minder dan 2.000 uren zon/jaar. Alle andere regio’s van het land: Nord-Pas-de-Calais, Picardie, Normandie, Bretagne, Paris-Île-de-France, Loire, Centre, Bourgogne, Champagne-Ardenne, Lorraine, Franche-Comté , Auvergne, Limousin, Poitou-Charentes

Beschermd door de vallei van de Dordogne, geniet je ook in Lachapelle-Auzac van een landelijk micro-klimaat. In Lachapelle-Auzac is het milder en droger dan bij voorbeeld in Brive-la-Gaillarde, 35 km hoger. « Le riant portail du Midi » (cf. Montélimar aan de Rhône-kant: « La Porte du Midi ») is voorbij het « bassin de Brive ».

Er zijn nog seizoenen en er is ‘winter’, maar de winters zijn meestal mild en de temperaturen gaan overdag zelden onder het vriespunt met nauwelijks sneeuwdagen.

De lente en de herfst zijn mild. In april en mei heb je om de zoveel dagen wel een fikse bui. Juni, september en oktober zijn doorgaans heel aangenaam.

In de zomer is het meestal goed weer met gemiddelde temperaturen tussen 25 en 35 graden en beperkte neerslag (minder dan 70 mm3 neerslag per maand). Een plaatselijke (warmte)bui mag je echter altijd wel verwachten. Die houdt de streek de ganse zomer wel prachtig groen. Anders dan bij voorbeeld in de Provence, waar het in de zomer dor en snikheet is (temperaturen van 40° en meer), heb je hier ook geen last van vervelende Mistral.